Hur komma in i ett tillstånd av öppenhet och möjligheter?

Du visar för närvarande Hur komma in i ett tillstånd av öppenhet och möjligheter?
Dofter som ger lugn

Idag läste jag om en studie som SLU i Alnarp genomfört över hur dofter påverkar oss. Bland annat omnämndes rosengeranium som ibland kallas för Dr Westerlunds blomma.

Dr Ernst Westerlund arbetade som läkare i Enköping 1868 – 1924 och använde sig av nya och ovanliga metoder för att få patienter att tillfriskna, som t ex att ha en rosengeranium i sovrummet för att rena luften och göra den friskare.

Det är spännande med ny forskning som med dagens förfinade mätverktyg kan mäta olika fenomen som många av oss har upplevt. Själv återkommer jag ofta till hjärnscanningar som påvisar effekterna av meditation och hur hjärtat påverkar hjärnans funktioner. Men just denna studien fick mig att reflektera över hur vi med små medel kan återknyta till oss själva och vår känsla av lugn, tillit och visshet. Något många av oss behöver påminna oss om då och då så vi inte agerar utifrån en känsla av måste, borde och stress utan istället lever frimodigt, medvetet och klarsynt.

Vad använder du för att komma in i ett tillstånd av öppenhet och möjligheter?

Själv har jag olika tekniker som:

  • Andas lugnt i två minuter
  • Sätta på mig en doft jag gillar
  • Lyssna på musik, kanske dansa
  • Fokusera på hjärtat
  • Titta på något vackert och suga in känslan
  • Le mot mig själv och iaktta vad som händer i kroppen
  • Tydliggöra min intention för det jag håller på med
  • Påminna mig om att livet är en lek
  • Tidsbestämma en uppgift så jag avgränsar mitt åtagande

Men mest av allt behöver jag kontinuerligt bjuda in mig själv på stunder av meditation och reflektion då jag checkar in med mig själv och fyller på med lugn och näringsrik energi.

Lämna ett svar