Jag har aldrig avgett ett nyårslöfte.

Du visar för närvarande Jag har aldrig avgett ett nyårslöfte.

Däremot har nyår för mig alltid varit en speciell tid då jag blickat inåt och aktualiserat drömmar och ambitioner.
Jag har sedan många år nyårsrutiner där jag tittar tillbaka på året som gått, drömmer mig framåt och tar nya beslut utifrån det jag värderar och önskar. Årsbokslut då jag aktualiserar både det jag önskar och det jag inte önskar. Ibland har mina nyårsbrev inneburit ett uppvaknande när jag insett att jag skrivit samma sak flera år, och fått överväga om processen är långsam men rör sig framåt, eller om det är dags att släppa en ambition alternativt söka nya vägar för att komma vidare.

Oavsett – jag har aldrig gett ett nyårslöfte. Men i år! För första gången ger jag mig själv ett löfte.
”Jag ska bara tacka ja!”

När jag får ett fint erbjudande om något där min spontana känsla är JA, då ska jag inte tveka eller vela. Då är det bara ”Ja, tack!” som gäller. Det borde egentligen vara självklart, men visst missar vi alla ibland upplevelser som skulle ge oss glädje? ”Inte just nu, Jag ska bara, Vore det inte bättre att… ” Ja, det finns många röster som kan hindra oss att ta emot allt vi önskar och skulle må bra av. 

I år är mitt kontrakt med mig själv att bara Tacka JA!
Inte utvärdera innan, inte tänka för mycket. Bara ta emot det som kommer.
Ja tack! Mitt löfte till mig själv år 2023.  

Har du avgett ett nyårslöfte?