Tillbaka i stan igen

Du visar för närvarande Tillbaka i stan igen

Jag är tillbaka i Malmö igen och undrade igår när jag åkte till kontoret hur det skulle kännas. Är människor tillbaka på sina arbetsplatser, kommer det att vara fullt på lunchserveringarna? Är det fortsatt hemarbete som gäller för det stora flertalet och hur kommer tillvaron i det nya normala att vara denna höst?

En sak är ju klar, inget är som förra hösten. Och ingen vet riktigt hur hösten kommer att bli. Ja, vi lever i en starkt föränderlig värld och det gäller att vara i kontakt med sig själv för att inte riskera att dras med och smittas av oro och förhastade beslut och slutsatser.

Så vad är det jag vill gå in i denna hösten med? Vad hoppas jag på och vad drömmer jag om? Och hur ska jag se till att jag behåller mig själv och gå in i hösten med glädje, nyfikenhet och tillit?

Min känsla är att många har kommit ner i varv under sommaren. Det har inte funnits öppningar för exotiska semesterplaner och de flesta jag har pratat med vittnar om en välgörande sommar då man kommit underfund med nya saker om sig själv och livet.

Som en ung man jag träffade som berättade att han och hans sambo kommit varandra mycket närmre när de inte rusat iväg till sina jobb på olika håll utan tvingats att varva ner. Nu bor de i England så de har haft ännu starkare restriktioner och verkligen varit hemma i karantän. ”Ingen av oss hade planerat för det här, eller önskat oss det, men så bra det varit för vår relation. Vi har lärt känna varandra på ett mycket djupare plan och har omvärderat vår syn på hur vi vill ha vår tillvaro.”

Och just omvärderandet av jobbets betydelse och vilka aspekter i livet vi uppskattar är något jag tror att många har funderat över i sommar. Hur vill jag leva mitt liv, vad har betydelse, hur vill jag bo, jobba, vem vill jag umgås med? Vad är en bra balans för min del och vad vill jag prioritera framöver?

Själv har jag levt som i en liten bubbla med husrenovering och familj och vänner. Vi köpte ett sommarhus som kom till oss på ett mirakulöst  – och snabbt! – sätt som jag säkert kommer att skriva om i ett kommande inlägg och jag har upptäckt en massa nya sidor hos mig själv. Ja, det har varit en omvälvande sommar på många plan och nu sitter jag här nästan lite omtumlad över att vara tillbaka i en stad som dessutom inte har samma uppstartsenergi som vanligt.

Men det är underbart att vara tillbaka och det ska bli spännande att se vad som händer framöver. Vad kommer att födas fram, vilka nya idéer kommer att leda oss vidare och vilka vanor, värderingar och intressen har vi med oss in i hösten efter ett halvår med covid-19. Back in town, i den bästa av alla höstar 🙂

Lämna ett svar