Vad hälper dig att stänga en dörr?

Du visar för närvarande Vad hälper dig att stänga en dörr?

Det krävs mod att öppna en dörr till det okända. Ett ännu större mod att stänga en dörr till det redan kända.
 
Ja, det är inte alltid lätt att stänga en dörr till något som i sig fortfarande är bra, när en annan längtan börjar drar i en. Att lita på den inre rösten som talar om förändring. Att våga avsluta, trots osäkerhet och ifrågasättande från olika röster inom en.
 
Inbjudan att stänga dörrar är ofta skrämmande men också oerhört spännande. ”Vad vill öppna upp sig? Vart är jag på väg? Vad kommer jag att upptäcka?”
 
Jag ser tillbaka på många gånger då jag gjort yttre förändringar när det inre börjar tala. Och faktum är att jag aldrig ångrat ett beslut om att släppa taget. Det kan ta sin tid innan jag landat i det nya, men i efterhand förstår jag fullt ut anledningen och gläds åt mitt mod.
 
Vad hjälper dig i tider då förändringens vind börjar tala om att stänga dörrar?
 
Några saker som hjälper mig och många andra är att:
·     Påminna mig om tidigare tillfällen då jag vågade avsluta och vad det öppnade upp för då.
·     Lyssna på min oro – är det resfeber eller frågor som jag behöver ha i åtanke?
·     Visualisera, lyssna, känna inåt: Vad händer med mig om jag stannar?
·     Ge mig själv god näring: Sömn, mat, egentid för tystnad såväl som planlös lek och skapande.
·     Lyssna till goda råd från mitt tio år äldre jag
·     Goda möten med människor som också vill leva modigt, medvetet och fullt ut
 
Men mest av allt: När det är dags så är det dags!
Ta ett djupt andetag och gör det. Våga stänga dörren. Och öppna upp för det som ännu är okänt.

Lämna ett svar