Det ska vara lätt.

Du visar för närvarande Det ska vara lätt.

Ibland är det bara lätt. Det känns självklart, enkelt. Vi följer med i flödet, vägen öppnar sig efter hand och svaren kommer till en med lätthet.

Just nu får jag påminnelser om detta vart jag än vänder mig. Det är som att budskapet verkligen ska gnuggas in i mig. Det ska vara lätt. Jag börjar nästan skratta till slut. Tack! Ja, jag förstår hinten! Jag ska följa lättheten.

En av flera historier kom igår då en kvinna med glädje berättade att hon nu skrivit på kontrakt för ett jobb som var på gång redan för fyra år sedan. Ett erbjudande som hon då tackade nej till efter mycket vånda. Nu däremot var allt på plats; nu kändes det lätt, roligt och hon kunde tacka ja utan tvekan. De rätta förutsättningarna finns, hon får de verktyg hon behöver, det känns stimulerande och nu kan både hon och organisationen verkligen ha glädje och nytta av varandra. Nu är det rätt tid. Nu är det lätt.

En man jag mötte idag berättade att han träffat en ny kvinna. Allt har gått ganska fort och han, som för några månader sedan fattade ett modigt beslut att följa sin dröm och flytta utomlands, får nu med sig sin nya livskamrat i flytten. Jag frågade honom om det kändes lätt. Ja, det är precis så det är, sa han. Det känns helt rätt i magen. Och då kanske man inte ska vänta; då är det kanske bara att gå på och våga försöket? Om det inte går så har vi åtminstone provat.

Ja, egentligen borde ju livet vara lätt. Tänk vad ofta många av oss går på i motvind och fortsätter idoga försök trots att det inte känns riktigt bra i magen. Trots att det finns ett motstånd som försöker göra sig hört och komma till ytan. Vi enades om två frågor som goda ledsagare i våra liv: Känns det rätt i magen? Är det lätt, faller saker på plats? Känns det rätt i magen? Är det lätt?

Om inte, stanna upp och fråga dig själv vad det beror på. Är motståndet ett naturligt led i processen eller är det en signal att avsluta, släppa taget för att öppna upp för något nytt? Kanske ett nytt perspektiv, en ny relation, en ny väg eller en ny ansats på samma situation eller kanske att bara invänta rätt tid, låta något mogna innan det är dags.

Själv har jag otaliga exempel från mitt eget liv på när jag följt min känsla och vågat tacka ja när det känns lätt och också tillfällen när jag vågat att ta paus, avsluta eller klippa av när jag kommit till vägs ände med något. Jag tycker själv att jag har gjort många modiga beslut.

Trots det så märker jag ändå hur jag lätt kämpar vidare fast allting i mig och runt mig skriker att det är dags att ge upp. Eller hur jag tvekar och krånglar till något som egentligen är helt självklart och rätt. Det är svårt ibland att bara låta livet vara lätt 😉

Hur är det för dig? Krånglar du också till det ibland? Välkomnar du lättheten? Kämpar du på i någon form av motvind? Finns det något område i ditt liv där du vill bjuda in mer lätthet? Något du behöver släppa?

Det ska vara lätt!
Något som är lätt att upptäcka är i alla fall att det kommer tydliga signaler till mig om att låta lättheten vara min vägvisare. Att ta lättare på saker och ting, följa energin, gå i medvind. Mantrat för år 2017 är taget. ”Det ska vara lätt.” Spännande 🙂

Lämna ett svar