Golf, medicin och ett beginner´s mind

Du visar för närvarande Golf, medicin och ett beginner´s mind

Idag kom min sambo hem med ett tips från golfbanan. Lägg klubban i linje med livslinjen när du ska putta så sköter kroppen automatiskt om resten.

Så enkelt och så självklart!

Att inte lägga energi på att korrigera alla småfel, utan gå till botten och börja om därifrån. Att ge kroppen frihet att hitta rätt istället för att fundera på en vinkel hit eller flytta ett steg dit med risk att förlora sig i alla åtgärder och försök att göra rätt.

Precis som med holistisk läkekonst, eller frisk-konst. Att inte, som ibland är fallet i skolmedicinska åtgärder, plåstra om och försöka korrigera en massa symptom, utan börja från början. Gå till roten, kärnfrågan och korrigera grundmönstret för att därifrån låta läkningen sprida sig. Kroppen vet hur den ska göra om den får grunden fixad.

Tacksamheten sköljer över mig att vi lever i den tid vi gör, där mycket saker är på väg att förändras och vi förhoppningsvis kan ta det bästa från flera världar – både ge förutsättningar att läka akuta symptom och jobba långsiktigt, från grunden, med våra mönster och räta ut dem.

Mina associationer går till flera områden i livet såväl som i vårt samhälle och våra organisationer. Ja det handlar om att inte förlora sig i symptom, utan ta ett steg tillbaka och få perspektiv. Titta på skeenden och symptom utan färdiga svar så vi kan använda vår kreativitet och vårt intuitiva vetande och verkligen komma vidare i olika frågor.

Ta oss tid att identifiera och korrigera eller läka grunden, sedan följer det andra med av sig självt.

 

Lämna ett svar